Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tukožroutský salát s hořčicovou zálivkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Tukožroutský salát s hořčicovou zálivkou - postup přípravy

Pokud hledáte recept na výborný salát, pak rozhodně vyzkoušejte tento tukožroutský s hořčicovou zálivkou. Servírovat ho můžete samostatně nebo jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na salát

Na zálivku

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Zelí nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké proužky. Následně ho přendejte do mísy, zasypte ho solí a cukrem. Poté ho promačkejte a nechte ho 10 minut stát.

2. KROK

Mrkev, okurku a jablko nastrouhejte na hrubém struhadle a přendejte je do mísy k zelí. Cibuli překrojte napůl a poté ji nakrájejte na tenká půlkolečka.

3. KROK

Do mísy nalijte olivový olej, přidejte do něj citrónovou šťávu, hořčici a med. Zálivku poté promíchejte a nalijte ji na salát.

4. KROK

Salát společně se zálivkou velmi dobře promíchejte a můžete ho servírovat. Lépe bude chutnat, když o necháte odležet alespoň 1 hodinu v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Einfacher Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů