Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinová pizza se sýrem a rajčaty

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Těstovinová pizza se sýrem a rajčaty - postup přípravy

Vyzkoušejte rychlý recept na těstovinovou pizzu – netradiční kombinace těstovin, vajec a sýra. Ideální pro rychlou večeři, která zasytí celou rodinu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do 1 litru vroucí vody přidejte 1 lžičku soli a těstoviny. Vařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté těstoviny slijte a nechte je krátce vychladnout.

2. KROK

Vejce rozšlehejte v misce se špetkou soli.  Jarní cibulku a petrželku omyjte a nasekejte je nadrobno. Poté je přendejte do mísy s vejci a směs promíchejte.

3. KROK

Omyté rajče zbavte slupky a nakrájejte ho na malé kostičky. Poté ho spolu se zakysanou smetanou vmíchejte do vaječné směsi.

4. KROK

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a nasypte na něj uvařené těstoviny. Poté je zalijte vaječnou směsí a na mírném plameni pizzu smažte pod poklicí přibližně 15 minut.

5. KROK

Pizzu pomocí talířku otočte a rozetřete na ni rozmačkaný sterilovaný hrášek. Holandský sýr nastrouhejte a posypte jím vrch pizzy.

6. KROK

Pizzu přiklopte poklicí a smažte ji dalších 7–10 minut, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří zlatavou kůrku. Jakmile je hotová, nakrájejte ji na porce a podávejte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů