Těstovinová pizza se sýrem a rajčaty - postup přípravy
Vyzkoušejte rychlý recept na těstovinovou pizzu – netradiční kombinace těstovin, vajec a sýra. Ideální pro rychlou večeři, která zasytí celou rodinu.
Ingredience
Do 1 litru vroucí vody přidejte 1 lžičku soli a těstoviny. Vařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté těstoviny slijte a nechte je krátce vychladnout.
Vejce rozšlehejte v misce se špetkou soli. Jarní cibulku a petrželku omyjte a nasekejte je nadrobno. Poté je přendejte do mísy s vejci a směs promíchejte.
Omyté rajče zbavte slupky a nakrájejte ho na malé kostičky. Poté ho spolu se zakysanou smetanou vmíchejte do vaječné směsi.
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a nasypte na něj uvařené těstoviny. Poté je zalijte vaječnou směsí a na mírném plameni pizzu smažte pod poklicí přibližně 15 minut.
Pizzu pomocí talířku otočte a rozetřete na ni rozmačkaný sterilovaný hrášek. Holandský sýr nastrouhejte a posypte jím vrch pizzy.
Pizzu přiklopte poklicí a smažte ji dalších 7–10 minut, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří zlatavou kůrku. Jakmile je hotová, nakrájejte ji na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte