Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Uzená polévka s tarhoňou a zeleninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 71 minut

Uzená polévka s tarhoňou a zeleninou - postup přípravy

Uzená polévka s tarhoňou je výživný a aromatický pokrm, který vás zahřeje a dokonale zasytí. Připravte si ji podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Uzená žebra s cibulí a celým černým pepřem vložte do většího hrnce, do kterého přidejte studenou vodu. Hrnec přikryjte pokličkou a jeho obsah vařte 60 minut, do změknutí žeber.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete vytvořit až 2 litry polévky.

2. KROK

Tarhoňu vsypte do vroucí osolené vody v jiném hrnci a vařte ji 5–7 minut. Následně ji sceďte a odložte bokem pro další použití. 

3. KROK

Po hodině z vývaru vyjměte maso s kořením a vložte do něj zeleninu. Polévku přiveďte znovu k varu a vařte ji 5 minut. Mezitím oberte žebra a nakrájejte je na menší kousky, pokud je to nutné. 

4. KROK

Polévku odstavte z tepla a vmíchejte do ní připravené maso s uvařenou tarhoňou a nasekaným libečkem. Polévku následně vařte další 2–3 minuty a podávejte. 

Poznámka: Je-li to potřeba, polévku dochuťte solí dle vlastních preferencí.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů