Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso na mrkvi s hráškem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 107 minut

Vepřové maso na mrkvi s hráškem - postup přípravy

Nevíte-li, co k obědu, vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Vepřové maso na mrkvi je chutný, výživný a sytý pokrm, který si zamilujete.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte 2–3 minuty na rozpuštěném sádle. Poté k ní přidejte, na větší kousky nakrájené, maso, které předem ochuťte pepřem, solí a kmínem. 

2. KROK

Maso smažte přibližně 4 minuty, ze všech stran, aby se zatáhlo a následně k němu přidejte bobkový list. Vše zalijte litrem vroucí vody a maso duste, 90 minut, pod pokličkou na mírném ohni. 

3. KROK

Tip: Po 70 minutách můžete k masu přidat oloupané a nakrájené brambory, které se během 20 minut uvaří společně s masem.

4. KROK

Hotové maso, případně i s brambory, z hrnce vyjměte a do vypečené šťávy vmíchejte, nahrubo nastrouhanou, mrkev s hráškem. Směs dolijte vodou, ochuťte oblíbenou kořenící směsí a, je-li to potřeba, zahustěte ji domácí jíškou. 

5. KROK

Tip: K dochucení můžete použít například Vegetu. Domácí jíšku připravíte smícháním tuku s hladkou moukou v poměru 1:1. 

6. KROK

Po zahuštění pokrm vařte ještě 10 minut a na závěr ho dochuťte citronovou šťávou, cukrem a solí dle vlastních chuťových preferencí. 

7. KROK

Vepřové maso na mrkvi servírujte s vařenými brambory, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Brambory můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů