Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Srbské žebírko se smaženými brambory

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 64 minut

Srbské žebírko se smaženými brambory - postup přípravy

Srbské žebírko je skvělou volbou pro milovníky šťavnatého masa a výrazných chutí. Připravte ho podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Jíška

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kotlety jemně naklepejte a okraje na několika místech nařízněte. Poté maso, z obou stran, ochuťte pepřem a solí a vložte ho do horké pánve s rozpuštěným sádlem. 

Poznámka: Díky nakrojení okrajů se plátky masa nebudou, při tepelné úpravě, kroutit. 

2. KROK

Maso smažte, z každé strany, přibližně 4 minuty, jen tak, aby se maso zatáhlo. Poté ho vyjměte a odložte bokem.

3. KROK

Na výpeku smažte 2–3 minuty, na proužky nakrájenou, červenou cibuli, ke které následně přidejte nakrájené papriky a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.

4. KROK

Nakonec do zeleniny vmíchejte, na plátky nakrájený, česnek a za chvíli rajčatové pyré. Ingredience osolte a zalijte vývarem.  

5. KROK

Do připravené směsi ponořte osmažené maso a pokrm duste, pod pokličkou, 45 minut. Na závěr připravte jíšku z hladké mouky a másla, kterou do pokrmu vmíchejte. Pokračujte ve vaření dalších 10 minut.

6. KROK

Tip: Jíšku připravte podle toho, jako moc hustou omáčku chcete vytvořit. Obecně platí, že by mouka s máslem měly být v poměru 1:1.

7. KROK

Mezitím připravte přílohu. Neoloupané brambory očistěte a vařte je 10 minut v osolené vodě. Poté je osušte, nakrájejte je na měsíčky a smažte je v oleji 10–15 minut. 

8. KROK

Srbské žebírko servírujte společně s omáčkou a smaženými brambory. 

Tip: Každou porci servírujte s kolečky cibule a nasekanou petrželkou. Ke každé porci můžete přidat tatarku nebo jiný oblíbený dip.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů