Koláčky z kynutého těsta se 2 druhy náplní - postup přípravy
Koláčky z kynutého těsta se 2 náplněmi nabízí sladkou rozmanitost chutí, díky které si každý najde svou oblíbenou variantu. Skvěle se hodí ke snídani i k odpolední kávě.
Těsto
Na potření
Náplň
Mouku smíchejte s cukrem, solí a sušeným droždím. Přidejte mléko, vejce s teplou vodou a uhněťte těsto, které vložte do, olejem vymazané, mísy.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě. Po hodině těsto znovu prohněťte, abyste ho zbavili přebytečného vzduchu a rozdělte ho na 12 stejně velkých částí.
Z každé části vytvořte bochánek, který položte na plech, vyložený pečicím papírem. Bochánky, přitlačením k plechu, mírně zploštěte, přikryjte je fólií a nechte je kynout dalších 10 minut.
Každý bochánek potřete olejem a v jeho středu vytvořte důlek, do kterého vložte citronovou marmeládu a borůvkový džem. Koláčky přikryjte fólií a nechte je kynout dalších 30 minut.
Poznámka: Obě náplně můžete střídat. Vytvoříte tak šest borůvkových a šest citronových koláčků.
Koláčky z kynutého těsta potřete rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25 minut.
Poznámka: Dezert nechte volně vychladnout a servírujte ho k odpolední kávě nebo jako sladkou snídani.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aroma von Brot