Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé čajové sušenky s pomerančovou kůrou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlé čajové sušenky s pomerančovou kůrou - postup přípravy

Pokud máte chuť na sladké, vyzkoušejte tyto rychlé čajové sušenky s pomerančovou kůrou. Jejich příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejdříve utřete změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny. Přidejte vanilkový cukr a špetku soli. Do směsi postupně vmíchejte dvě vejce a nastrouhanou kůru z půlky pomeranče

2. KROK

Postupně do těsta vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mouku přidávejte po částech, abyste získali jemné a lehce zpracovatelné těsto.

3. KROK

Hotové těsto přendejte na talíř a zabalte ho do potravinářské fólie. Poté ho nechte odpočinout v lednici zhruba 30–40 minut.

4. KROK

Z vychladlého těsta odkrajujte stejně velké kousky, které vytvarujte do kuliček. Ty poté lehce rozválejte, potřete je velmi malým množstvím mouky a vytvarujte je pomocí formiček na sušenky.

5. KROK

Hotové sušenky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a před pečením je vložte ještě na 20 minut do ledničky.

6. KROK

Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu. Poté je vyjměte, nechte je vychladnout a servírujte je.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů