Těstovinová omeleta se slaninou - postup přípravy
Těstovinová omeleta je skvělý způsob, jak zužitkovat zbylé těstoviny a vytvořit rychlé a chutné jídlo plné bílkovin. Lze ji servírovat jako vydatný oběd nebo lehkou večeři.
Ingredience
Do vroucí, osolené, vody vložte těstoviny a vařte je 9–11 minut.
Tip: U vaření těstovin se řiďte pokyny k přípravě, které jsou uvedeny na obalu konkrétního produktu.
Zatímco se těstoviny vaří, vejce vyšlehejte se solí a pepřem. Těstoviny sceďte a smíchejte je se dvěma lžícemi másla. Jakmile se máslo rozpustí, vmíchejte do těstovin rozšlehaná vejce.
Na kousky nakrájenou slaninu smažte 5 minut na rozpálené pánvi a poté ji vmíchejte do těstovin stejně, jako najemno nastrouhaný parmazán.
Tip: Trochu parmazánu si nechte bokem na závěrečné posypání.
Do pánve vložte zbylé dvě lžíce másla, které nechte rozpustit a přidejte k němu těstovinovou směs. Pánev přikryjte pokličkou a pokrm smažte 10–15 minut.
Těstovinovou omeletu servírujte v celku, posypanou parmazánem. Můžete ji také nakrájet na kousky.
Tip: Pokrm můžete podávat posypaný nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rezept hub