Margot cheesecake s čokoládovou ganache - postup přípravy
Nepečený margot cheesecake s čokoládou je dezert, který kombinuje jemnou krémovou náplň s křupavými kousky tyčinek. Skvěle se hodí k podávání na oslavách.
Korpus
Náplň
Ganache
Nejprve připravte korpus. Margot tyčinku nastrouhejte najemno a smíchejte ji s rozmixovanými sušenkami a rozpuštěným máslem.
Tip: Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě za 3 minuty. Během rozpouštění máslo občas promíchejte.
Sušenkovým těstem naplňte dortový ráfek, ve kterém ho zarovnejte do hladka. Poté ho vložte na 30 minut do lednice a připravte náplň.
Tip: Těsto zarovnejte pomocí lžíce nebo sklenice s rovným dnem.
Margot tyčinky nastrouhejte najemno a smíchejte je s nastrouhanými Sójovými řezy. V jiné míse vyšlehejte tvaroh s mascarpone, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich Crème Olé s kokosovou příchutí.
Tip: Trochu tyčinkové směsi si odložte bokem na závěrečné zdobení.
V další míse vyšlehejte smetanu do tuha a následně ji vmíchejte do směsi s mascarpone. Nakonec do náplně vmíchejte nastrouhané tyčinky a vzniklou náplní pokryjte sušenkové těsto v ráfku.
Dezert přikryjte alobalem a vložte ho na dalších 12 hodin do lednice. Na závěr připravte ganache. Do vroucí smetany ke šlehání vložte rozlámanou čokoládu, směs nechte 5 minut stát a poté ji míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Dezert přikryjte alobalem a vložte ho na dalších 12 hodin do lednice. Na závěr připravte ganache. Do vroucí smetany ke šlehání vložte rozlámanou čokoládu, směs nechte 5 minut stát a poté ji míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj