Kuličky z odpalovaného těsta plněné krémem - postup přípravy
Kuličky z odpalovaného těsta jsou lahodným dezertem, který kombinuje jemné těsto s lahodným krémem. Jsou ideální k odpolední kávě ve všední den i na slavnostech.
Těsto
Náplň
V hrnci smíchejte mléko s vodou, cukrem, špetkou soli a máslem. Směs zahřívejte 3 minuty. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte do hrnce mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Ingredience důkladně zamíchejte a pokračujte ve vaření další 3–4 minuty. Jakmile je těsto hotové, přendejte ho do mísy, kde do něj zapracujte rozšlehaná vejce.
Poznámka: Rozšlehaná vejce do těsta vmíchávejte postupně.
Těsto s vejci míchejte přibližně 3 minuty, aby se ingredience důkladně propojily a poté ho vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí.
Na plechu, vyloženém pečicím papírem, následně vytvářejte malé hromádky, které pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.
Zatímco se těsto peče, připravte krém. Smetanu vyšlehejte dotuha a poté do ní vešlehejte kondenzované mléko. Poté, co získáte hladkou směs, vešlehejte do ní také tvaroh. Vzniklým krémem naplňte, pomocí plnící špičky, upečené kuličky z odpalovaného těsta.
Tip: Pokud chcete, můžete do krému vmíchat kakao nebo čokoládu, díky které bude mít dezert ještě zajímavější chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yaseminin Yemek Tarifleri