Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nekynuté tukové svatební koláčky „Škaredky“ s tvarohem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nekynuté tukové svatební koláčky „Škaredky“ s tvarohem - postup přípravy

Svatební koláčky přezdívané „škaredky“ jsou zvláštní. Obsahují velkou spoustu tuku, který zajistí vláčnou konzistenci i po několik dní. Stejnou úlohu zde plní také droždí, které v tomto těstě výjimečně neslouží ke kynutí. Tomu se naopak musíme snažit předejít. Z předepsané dávky surovin podle receptu paní Věry Dufkové vytvoříte okolo 300 kusů drobných koláčků plněných tvarohem. Recept je mnohokrát ozkoušený, funkční a velmi, velmi chutný.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Na zdobení

Na namáčení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve připravte kvásek z vlažného mléka, tří lžiček cukru a rozdrobeného čerstvého droždí. Nechte 15 minut v teple ustát a pak ke kvásku přidejte hladkou mouku, tuk, vejce a sůl. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do fólie a ihned vložte do lednice, abyste předešli procesu kynutí.

2. KROK

Připravte náplň z tvarohu ušlehaného s cukrem a vanilkovým cukrem. Hladkou mouku smíchejte s máslem a cukrem tak, abyste vytvořili písčitou drobenku. Z těsta odebírejte menší kousky, které rozválejte na placku a rádlem je rozkrájejte na malé čtverce o hraně kolem 3 až 4 cm. Doprostřed každého čtverečku položte trochu náplně, uzavřete ji do balíčku a ten namočte do rozšlehaného vajíčka a obalte ho v drobence.

3. KROK

Koláčky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je dorůžova. Rozpusťte máslo a smíchejte ho s trochou rumu. Upečené koláčky pak namočte do másla s rumem a nechte vychladnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů