Perníčky s polevou z bílků a citronu - postup přípravy
Perníčky s polevou k Vánocům neodmyslitelně patří. Výhodou je snadná a rychlá příprava, jejímž výsledkem je vláčné vánoční cukroví, které chutná skvěle.
Těsto
Glazura
V hrnci smíchejte med, cukr, máslo, špetku soli, skořici, zázvor a mletý hřebíček. Směs zahřívejte přibližně 4 minuty, dokud se ingredience nerozpustí a nepropojí.
Do směsi vmíchejte jedlou sodu a odstavte ji z tepla. Následně do hrnce přidejte vejce s vaječným žloutkem a směs vymíchejte dohladka. Hmotu přelijte do větší mísy, ve které ji smíchejte s moukou.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidávejte ji po částech.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte na 30–60 minut do lednice. Poté těsto rozdělte na 3 stejně velké části, z nichž vyválejte plát o výšce 0,5 cm.
Poznámka: Díky tomuto receptu vytvoříte 40 velkých a až 70 malých perníčků.
Z každého plátu vykrojte libovolné tvary perníčků, které odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 5–7 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Perníčky by měly být upečené do hněda.
Na závěr připravte glazuru. Vaječný bílek vyšlehejte s moučkovým cukrem. Do směsi vmíchejte citronovou šťávu a vzniklou hmotu přendejte do cukrářského sáčku, pomocí kterého perníčky ozdobte.
Tip: Pro lepší propojení ingrediencí cukr přidávejte po částech.
Zdobení nechte zaschnout a perníčky s polevou skladujte v uzavřené nádobě na tmavém a suchém místě.
Tip: Z perníčků můžete vytvořit i zdobení na vánoční stromeček.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней