Bramborová lepenice s kysaným zelím - postup přípravy
Připravte si bramborovou lepenici se zelím podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jedná se o originální přílohu k masovým pokrmům.
Ingredience
Brambory vařte 20 minut v osolené vodě s kmínem. Mezitím na sádle smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Polovinu cibule z pánve vyjměte a ke zbytku přidejte zelí, které zalijte vodou. Pokrm vařte 5–10 minut, do vyvaření vody.
Uvařené brambory slijte, rozšťouchejte a smíchejte se směsí kysaného zelí a cibule. Bramborovou lepenici osolte a servírujte ji jako přílohu k masu.
Tip: Lepenici podávejte posypanou smaženou cibulkou, kterou jste si odložili bokem. Každou porci můžete ozdobit také nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem