Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová lepenice s kysaným zelím

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborová lepenice s kysaným zelím - postup přípravy

Připravte si bramborovou lepenici se zelím podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jedná se o originální přílohu k masovým pokrmům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory vařte 20 minut v osolené vodě s kmínem. Mezitím na sádle smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Polovinu cibule z pánve vyjměte a ke zbytku přidejte zelí, které zalijte vodou. Pokrm vařte 5–10 minut, do vyvaření vody. 

2. KROK

Uvařené brambory slijte, rozšťouchejte a smíchejte se směsí kysaného zelí a cibule. Bramborovou lepenici osolte a servírujte ji jako přílohu k masu. 

3. KROK

Tip: Lepenici podávejte posypanou smaženou cibulkou, kterou jste si odložili bokem. Každou porci můžete ozdobit také nasekanou petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů