Salkový krém jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Salkový krém je snadný, rychlý, sladký a připravíte ho jen ze 2 ingrediencí. Skvěle se hodí ke zdobení vánočního cukroví, k přípravě dortů, zákusků a dalších dezertů.
Ingredience
Vychlazenou smetanu šlehejte, při nízké rychlosti, 1–2 minuty. Poté rychlost zvyšte na nejvyšší stupeň a pokračujte ve šlehání další 3–4 minuty.
Do vzniklé pěny vmíchejte polovinu zkaramelizovaného kondenzovaného mléka a šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. Poté přidejte zbytek kondenzovaného mléka a vytvořte hladkou a nadýchanou směs. Celý proces šlehání potrvá 4–5 minut.
Salkový krém můžete obohatit citronovou kůrou dle vlastní chuti.
Tip: Krém ze Salka je skvělý k přípravě pohárů, dortů a jiných dezertů. Můžete jím také naplnit koblihy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Людмила Михайлова.