Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládová buchta s kakaovou polevou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Čokoládová buchta s kakaovou polevou - postup přípravy

Čokoládová buchta je lahodný a nadýchaný dezert, který připravíte bez použití robota. Pokud s pečením začínáte, nemusíte se bát vyzkoušet právě tento recept.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, a jakmile se ingredience propojí, vlijte do směsi olej a za stálého míchání přisypte také kakao. 

2. KROK

Směs šlehejte dál a přilijte do ní trochu vlažné vody. Poté přisypte část mouky, vše důkladně zamíchejte, vsypte zbytek mouky a přilijte vodu, která zbyla.  

Tip: Mouku přidávejte postupně, aby se ingredience snadněji propojily a v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Na závěr do těsta vmíchejte kypřící prášek do pečiva s jedlou sodou a těstem vyplňte,  máslem vymazaný a kakaem vysypaný, plech tak, jak je ukázáno ve videu níže.

Poznámka: Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

4. KROK

Během pečení si připravte čokoládovou polevu. Hrnec umístěte na sporák a vlijte do něj plnotučné mléko, cukr, kakaový prášek a změklé máslo. Ingredience zamíchejte a vařte přibližně 3 minuty.

Tip: Polevu dejte chladit na 4 minuty do lednice, aby s ní mohli co nejdříve pracovat.

5. KROK

Čokoládovou buchtu po upečení ihned nakrájejte na kousky a poté ji polijte připravenou polevou, kterou rozprostřete po celém povrchu dezertu. 

Poznámka: Buchtu nechte volně vychladnout a poté ji můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Gabriel Freitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů