Broskvičky plněné krémem z mascarpone - postup přípravy
Broskvičky plněné krémem jsou lahodným a svěžím dezertem, který nadchne každého svou jemností. Tato sladká pochoutka se skvěle hodí, nejen, na vánoční stůl.
Těsto
Náplň
Zdobení
Nejprve připravte těsto. Vaječné žloutky vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým aroma. Do směsi přidejte zakysanou smetanu a odložte ji bokem.
V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a nastrouhaným máslem. Ingredience promíchejte a vmíchejte do nich žloutkovou směs.
Poznámka: Suché ingredience, před použitím, prosejte. Díky tomu vznikne hladké těsto bez hrudek.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a poté na 30 minut do lednice. Zatím připravte náplň. Kondenzované mléko vyšlehejte s mascarpone do hladka a směs vložte do lednice, než připravíte zdobení.
Poznámka: Díky chladu náplň trochu zhoustne.
Oloupanou mrkev nastrouhejte najemno a vložte ji do bavlněného plátýnka, pomocí kterého z mrkve vymačkejte maximum šťávy. Stejný postup opakujte s oloupanou řepou.
Poznámka: Šťávy nemíchejte dohromady, ale vlijte je do extra misek. Budete je používat jako barvivo.
Připravte si omyté skořápky z vlašských ořechů a poté těsto rozdělte na 2 stejně velké části, z kterých vytvořte válečky. Ty rozdělte na 12 stejných kousků, z kterých vytvarujte kuličky.
Z každé kuličky vytvořte placičku, kterou aplikujte na skořápku z ořechu, která vám těsto pomůže vytvarovat. Postup opakujte u všech kuliček a vytvarované kousky těsta vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 10 minut a následně ho nechte vychladnout. Z cukroví skořápky vyjměte a do volného prostoru vložte trochu náplně s jedním ořechem, který zakryjte další náplní.
Tímto způsobem naplňte všechny upečené kousky těsta, které následně spojte. Vytvoříte tak 6 broskviček, které vložte na 30 minut do lednice.
Vychladlé broskvičky namočte z jedné strany do mrkvové a z druhé strany do řepové šťávy. Následně postup opakujte s hroznovým cukrem žluté a růžové barvy tak, jak to můžete vidět na videu níže.
Tip: Broskvičky nechte uschnout a poté je servírujte ozdobené lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Семейная кухня