Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenky se sušeným ovocem a vanilkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Sušenky se sušeným ovocem a vanilkou - postup přípravy

Sušenky se sušeným ovocem skvěle kombinují křupavou strukturu těsta s osvěžující chutí ovoce. Jsou ideální jako lehká svačinka i vánoční cukroví, které všechny zaujme.

Ingredience pro:
25 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Po asi 3–4 minutách šlehání do směsi přidejte vejce a šlehejte dál, dokud se ingredience nepropojí. 

2. KROK

V jiné misce smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli a tuto směs vmíchejte do vloček a vše přidejte do máslové směsi. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem, před použitím, prosejte.

3. KROK

K ingrediencím vmíchejte nakrájené sušené ovoce, případně ořechy, a vypracujte těsto. Z něj vytvářejte kuličky, které odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem, na kterém je, přitlačením, zploštěte.

4. KROK

Sušenky se sušeným ovocem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–12 minut, poté je nechte vychladnout na chladící mřížce a servírujte je s kávou nebo čajem.

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky by měly být upečené dozlatova.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Olga Shobutinskaya

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů