Plněné máslové ořechy se skořicí - postup přípravy
Plněné máslové ořechy rozzáří každou vánoční tabuli. Jsou perfektní volbou, pokud hledáte křehké cukroví s originálním vzhledem, které zaujme všechny vaše hosty.
Těsto
Náplň
Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli, olejem a skořicí. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich změklé máslo, mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte a mouku přidejte do směsi nadvakrát.
Ze směsi uhněťte těsto, z kterého odtrhávejte malé kousky, z nichž vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Kuličky přikryjte sáčkem a vložte je na 10–15 minut do lednice.
Poté každou kuličku rozkrojte na dvě části a, řezem dolů, je vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Pomocí špejle na těstu vytvořte rýhy, připomínající rýhy na ořechové skořápce, plech zakryjte fólií a vložte ho na 10–15 minut do lednice.
Po této době cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut a nechte ho chvíli volně chladnout. Na polovinu cukroví naneste zkaramelizované kondenzované mléko, které přikryjte druhou polovinou cukroví. Vytvoříte tak plněné máslové ořechy, které servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко