Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomerančové hvězdičky s lískovými ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pomerančové hvězdičky s lískovými ořechy - postup přípravy

Pomerančové hvězdičky s lískovými ořechy jsou dokonalým vánočním cukrovím s osvěžujícím citrusovým aroma. Výhodou receptu je jeho snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce s pomerančovou kůrou. 

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm.

Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.

3. KROK

Z plátu těsta vykrojte hvězdičky, které položte na plech, vyložený pečicím papírem. Cukroví potřete směsí žloutku a mléka, posypte nasekanými lískovými ořechy a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C, po dobu 20 minut.

4. KROK

Pomerančové hvězdičky nechte volně vychladnout a poté je skladujte v nádobě bez přístupu vzduchu, na suchém a temném místě.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Dolci Veloci 89

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů