Pomerančové hvězdičky s lískovými ořechy - postup přípravy
Pomerančové hvězdičky s lískovými ořechy jsou dokonalým vánočním cukrovím s osvěžujícím citrusovým aroma. Výhodou receptu je jeho snadná a rychlá příprava.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce s pomerančovou kůrou.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm.
Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.
Z plátu těsta vykrojte hvězdičky, které položte na plech, vyložený pečicím papírem. Cukroví potřete směsí žloutku a mléka, posypte nasekanými lískovými ořechy a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C, po dobu 20 minut.
Pomerančové hvězdičky nechte volně vychladnout a poté je skladujte v nádobě bez přístupu vzduchu, na suchém a temném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89