Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý salát z červené řepy s pečeným toastem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Rychlý salát z červené řepy s pečeným toastem - postup přípravy

Rychlý salát z červené řepy osvěží vaše chuťové buňky. Připravte si nasládlé a lehké hlavní jídlo, nebo originální přílohu k masu, kterou skvěle doplňuje křupavý toast.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Salát

Dresink

Příloha

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Řepu před přípravou salátu uvařte. Cibuli nakrájejte na proužky a smažte ji na olivovém oleji 2–3 minuty. 

Poznámka: Malou řepu stačí vařit 1 hodinu. Větší kousky je potřeba vařit až 3 hodiny. 

2. KROK

Česnek nakrájejte nadrobno a přidejte ho k cibuli. Pokračujte ve smažení další minutu a směs odstavte z tepla. 

Poznámka: Česnek smažte, za stálého míchání a ne příliš dlouho, aby nezhořkl.

3. KROK

Uvařenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji s nakrájenými nakládanými okurkami a uvařeným vejcem, nakrájeným nadrobno.

Tip: Místo vařené řepy můžete použít řepu pečenou. Vejce vařte 10 minut.

4. KROK

Do mísy nalijte olej s mlékem a ingredience spojte pomocí ručního mixéru. Tekutinu ochuťte solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a pokračujte v mixování, dokud nezískáte hladký dresink. Ten vmíchejte do zeleninové směsi.

5. KROK

Nyní připravte přílohu. Krajíce toastového chleba rozkrojte na poloviny – tím získáte 6 trojúhelníčků. Chléb vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, polijte ho trochou oleje a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.

6. KROK

Mezitím nasekejte petrželku nadrobno a smíchejte ji s prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Vzniklý dip ochuťte špetkou soli a potřete jím upečené krajíce chleba, které servírujte s rychlým salátem z červené řepy.

Poznámka: Salát podávejte ozdobený nasekanou petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Erstaunliche Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů