Rychlý salát z červené řepy s pečeným toastem - postup přípravy
Rychlý salát z červené řepy osvěží vaše chuťové buňky. Připravte si nasládlé a lehké hlavní jídlo, nebo originální přílohu k masu, kterou skvěle doplňuje křupavý toast.
Salát
Dresink
Příloha
Dip
Řepu před přípravou salátu uvařte. Cibuli nakrájejte na proužky a smažte ji na olivovém oleji 2–3 minuty.
Poznámka: Malou řepu stačí vařit 1 hodinu. Větší kousky je potřeba vařit až 3 hodiny.
Česnek nakrájejte nadrobno a přidejte ho k cibuli. Pokračujte ve smažení další minutu a směs odstavte z tepla.
Poznámka: Česnek smažte, za stálého míchání a ne příliš dlouho, aby nezhořkl.
Uvařenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji s nakrájenými nakládanými okurkami a uvařeným vejcem, nakrájeným nadrobno.
Tip: Místo vařené řepy můžete použít řepu pečenou. Vejce vařte 10 minut.
Do mísy nalijte olej s mlékem a ingredience spojte pomocí ručního mixéru. Tekutinu ochuťte solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a pokračujte v mixování, dokud nezískáte hladký dresink. Ten vmíchejte do zeleninové směsi.
Nyní připravte přílohu. Krajíce toastového chleba rozkrojte na poloviny – tím získáte 6 trojúhelníčků. Chléb vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, polijte ho trochou oleje a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Mezitím nasekejte petrželku nadrobno a smíchejte ji s prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Vzniklý dip ochuťte špetkou soli a potřete jím upečené krajíce chleba, které servírujte s rychlým salátem z červené řepy.
Poznámka: Salát podávejte ozdobený nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Erstaunliche Recipes