Sušenky Mazurka s rozinkami a ořechy - postup přípravy
Sušenky Mazurka jsou křupavé a jejich výhodou je, že neobsahují přidaný olej ani máslo. Jsou lehké a skvěle se hodí na vánoční tabuli i ke kávě a čaji během roku.
Ingredience
Do misky nasypte rozinky, které zalijte horkou vodou a nechte je namočené 10 minut. Mezitím restujte, 10–20 minut, vlašské ořechy na suché pánvi, nasekejte je a odložte bokem.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a do směsi přidejte mouku. Do vzniklého těsta vmíchejte ořechy s rozinkami a směs rozprostřete a plech, vyložený pečicím papírem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut, do zlatohněda. Upečené těsto nakrájejte na obdélníčky a nechte je volně vychladnout.
Tip: Sušenky Mazurky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a suchém místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья