Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mandlová kolečka s marmeládou z červeného rybízu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 55 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Mandlová kolečka s marmeládou z červeného rybízu - postup přípravy

Pokud patříte mezi kuchaře, kteří upřednostňují rychlé vaření a pečení, upečte si o letošních Vánocích toto rychlé sladké a křupavé cukroví s mandlemi a marmeládou. Recept je jednoduchý a budete ho mít hotový za pár chvilek.

Ingredience pro:
144 kusů
+ -

Těsto na cukroví

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Den předem si vytvořte klasické těsto na cukroví. V míse smíchejte na kostky nakrájené máslo, cukr, vanilkový cukr a šlehejte v robotu po dobu 45 minut. Po této době přidejte vejce a šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. 

2. KROK

V misce smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a za stálého šlehání směs přidejte po lžících do těsta. Šlehejte, dokud nevznikne hutné těsto, které následně zabalte do potravinové fólie a nechte odpočívat v lednici po dobu minimálně 8 hodin, ideálně přes noc.

3. KROK

Těsto vyjměte z fólie, vytvořte z něj tenké válečky a každý z nich nakrájejte na 2cm kousky. Z těch pak v dlaních vytvořte kuličky. 

4. KROK

Do jedné misky vložte vaječné bílky a do druhé nasekané mandle. Vytvořené kuličky namočte do bílků a v mandlích je poté obalte. Připravené kuličky s mandlemi položte na plech vyložený pečicím papírem a do jejich středu udělejte pomocí konce držadla vařečky důlky.

5. KROK

Kuličky vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 8–10 minut (mandle by neměly zhnědnout). Marmeládu vložte do kastrůlku a zahřejte ji, aby získala tekutou konzistenci. Následně ji vlijte do důlků upečených mandlových koleček.

Poznámka: Cukroví vydrží v nádobě bez přístupu vzduchu a vlhka čerstvé až 14 dní.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů