Rychlá kakaová roláda se smetanovým krémem - postup přípravy
Vyzkoušejte rychlou kakaovou roládu se smetanovým krémem, která vás nadchne svou jemností a dokonalou chutí v každém soustu. Dezert je vhodný i na slavnosti.
Těsto
Krém
Poleva
V míse od robota smíchejte vejce s cukrem a směs vyšlehejte do pěny. Přidejte zakysanou smetanu, olej a mouku s kypřicím práškem do pečiva, špetkou soli a kakaem.
Tip: Suché ingredience, před použitím, prosejte. Díky tomu minimalizujete vznik hrudek v těstu.
Těsto vlijte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení na těsto položte čistou utěrku, těsto srolujte a nechte vychladnout.
Mezitím, co těsto chladne, připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem do krému, kterým těsto pokryjte.
Těsto zarolujte a roládu polijte polevou, kterou připravte rozpuštěním hořké a mléčné čokolády s máslem v horké smetaně.
Tip: Polevu můžete připravit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Potrvá to přibližně 3 minuty.
Rychlou kakaovou roládu nechte zaschnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Chcete-li, aby roláda vypadala slavnostněji, můžete ji servírovat ozdobenou šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Elifs kitchen