Ořechové trubičky s kakaovým krémem - postup přípravy
Ořechové trubičky jsou jedinečným spojením jemných chutí a křupavého těsta. Připravte si toto vánoční cukroví podle receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou.
Těsto
Krém
Poleva
Mouku smíchejte se změklým máslem, vaječnými žloutky, nasekanými vlašskými ořechy a moučkovým cukrem. Z ingrediencí vytvořte těsto, které vložte do sáčku a na 1 hodinu do lednice. Mezitím vytvořte krém.
V rendlíku smíchejte mléko s pudinkem v prášku, moučkovým cukrem a kakaem. Směs zahřívejte 3–4 minuty, dokud nezhoustne. Poté ho odstavte z tepla a nechte ho vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, nechte ho chladnout pod potravinovou fólií, kterou na něj umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala.
Těsto vyválejte na plát o výšce 0,3 cm, jehož okraje ořízněte tak, abyste získali tvar obdélníku. Poté těsto nakrájejte na proužky o šířce 1–2 cm, které naviňte na, tukem pomazané, formičky tvaru trubiček.
Tip: Při tvoření trubiček se nechte inspirovat postupem níže ve videu. V případě, že by se těsto, při namotávání, trhalo, můžete ho na formičky jednoduše namačkat ze všech stran.
Trubičky odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Nyní připravte polevu.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s olejem a okraje upečených trubiček do polevy namočte. Obalené trubičky odkládejte na rovný povrch pokrytý pečicím papírem, na kterém nechte polevu zaschnout.
Během této doby do vychladlého krému vešlehejte máslo a pomocí cukrářské pistole trubičky krémem naplňte.
Tip: Ořechové trubičky uchovávejte v nádobě bez přístupu vzduchu, na tmavém a suchém místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou