Domácí marcipán jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si domácí marcipán, který je ideálním doplňkem k vánočnímu pečení. Výhodou receptu je snadná příprava, ke které budete potřebovat jen 4 ingredience.
Ingredience
Oloupané mandle rozmixujte do hladka a smíchejte je s moučkovým cukrem, mandlový aroma a růžovou vodou.
Poznámka: Moučkový cukr předem prosejte, aby v marcipánu nevznikly hrudky.
Vzniklou hmotu zabalte do potravinového sáčku a uchovávejte v lednici.
Poznámka: Při správném skladování vydrží domácí marcipán čerstvý 2–3 týdny.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: kochkino