Sýrové lívance s kefírem a bylinkami - postup přípravy
Připravte si slanou alternativu k tradiční sladké pochoutce. Sýrové lívance s kefírem jsou nadýchané a jsou skvělou volbou ke snídani nebo jako chuťovka k obědu.
Těsto
Na vymazání
Na posypání
Vejce vyšlehejte se solí a poté do nich vmíchejte kefír, o pokojové teplotě, s nastrouhaným sýrem. Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a směsí nasekané petrželky, koriandru a zelené cibulky.
Tip: Mouku, před použitím, prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky a přidejte ji nadvakrát.
Do směsi vmíchejte olej a můžete začít se smažením. Pánev potřete máslem, pokryjte těstem, které posypte nastrouhaným sýrem a, pod pokličkou, lívanec smažte 2,5 minuty. Poté lívanec obraťte a pokračujte ve smažení další 1,5–2 minuty.
Poznámka: Před každou dávkou těsta pánev vymažte asi 2 g másla.
Sýrové lívance podávejte teplé. Skvěle ale chutnají i za studena.
Tip: Pokrm můžete servírovat s nakrájeným pórkem, rajčaty a další oblíbenou zeleninou. Můžete je také doplnit kečupem, tatarkou nebo jiným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты