Sýrové těstoviny s rajčaty a petrželkou - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci pro přípravu jednoduchého bezmasého jídla, připravte si tyto sýrové těstoviny. Přijdou vám vhod během rušného dne a jsou vhodné i jako příloha.
Ingredience
Zapékací mísu naplňte krájenými rajčaty z konzervy, smetanovým crème fraîche, nastrouhaným parmazánem a mozzarellou. Směs ochuťte mletou sladkou paprikou, provensálskými bylinkami a důkladně ji zamíchejte.
Do mísy přidejte nasekanou petrželku, vodu, sůl a po promíchání směs pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Po upečení do obsahu mísy vmíchejte uvařené těstoviny.
Poznámka: Těstoviny je nutné vařit 9–11 minut v osolené vodě. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.
Sýrové těstoviny servírujte samostatně, ale můžete je použít i jako výraznou a originální přílohu k masovým pokrmům.
Tip: Výhodou pokrmu je, že chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckerschnelleinfach