Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové těstoviny s rajčaty a petrželkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sýrové těstoviny s rajčaty a petrželkou - postup přípravy

Hledáte-li inspiraci pro přípravu jednoduchého bezmasého jídla, připravte si tyto sýrové těstoviny. Přijdou vám vhod během rušného dne a jsou vhodné i jako příloha.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zapékací mísu naplňte krájenými rajčaty z konzervy, smetanovým crème fraîche, nastrouhaným parmazánem a mozzarellou. Směs ochuťte mletou sladkou paprikou, provensálskými bylinkami a důkladně ji zamíchejte.

2. KROK

Do mísy přidejte nasekanou petrželku, vodu, sůl a po promíchání směs pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

3. KROK

Po upečení do obsahu mísy vmíchejte uvařené těstoviny. 

Poznámka: Těstoviny je nutné vařit 9–11 minut v osolené vodě. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.

4. KROK

Sýrové těstoviny servírujte samostatně, ale můžete je použít i jako výraznou a originální přílohu k masovým pokrmům. 

Tip: Výhodou pokrmu je, že chutná i zastudena.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Leckerschnelleinfach

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů