Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé bagety z kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Křupavé bagety z kynutého těsta - postup přípravy

Doplňte svou oblíbenou pomazánku nebo hlavní chod křupavými bagetami. Jsou tak chutné a jednoduché na přípravu, že už nebudete chtít pečivo z obchodu.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Na vaření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vlažnou vodu smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Mísu přikryjte utěrkou a směs uvnitř nechte 5 minut reagovat. Do vzniklého kvásku přidejte mouku se špetkou soli a olejem a těsto hněťte po dobu 5 minut.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Jakmile vznikne hladké a nelepivé těsto, přikryjte ho potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho 30 minut kynout. Po půl hodině těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 5 částí, z kterých vytvořte bochánky. Ty přikryjte utěrkou a nechte je dalších pár minut kynout. 

3. KROK

Z prvního bochánku vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který zarolujte a na obou stranách jemně zmáčkněte tak, abyste získali tvar bagety. Postup opakujte i u dalších bochánku a vytvarované těsto odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem. 

Tip: Než připravíte vodu na vaření, těsto přikryjte utěrkou, aby nevysychalo.

4. KROK

Do většího hrnce nalijte vodu, kterou osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte válečky těsta, které vařte 2 minuty. Poté je z hrnce vyjměte a položte na plech s pečicím papírem, kde do nich udělejte několik úhlopříčných řezů. 

5. KROK

Plech vložte následně do trouby, předehřáté na 200 °C a bagety pečte 20–25 minut. Po upečení nechte křupavé bagety volně vychladnout a podávejte je s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k masu či salátům. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: dans la cuisine de sou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů