Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké citronové koule bez másla

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křehké citronové koule bez másla - postup přípravy

Připravte si křehké citronové koule bez másla, které rozzáří každý vánoční stůl. Výhodou receptu je rychlá a snadná příprava, kterou zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
17 kusů
+ -

Těsto

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Citron nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z něj šťávu. 

Tip: Citron před použitím dobře omyjte. Můžete k tomu použít teplou vodu a jedlou sodu. Nezapomeňte poté ovoce důkladně opláchnout.

2. KROK

V samostatné misce rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte olej, citronovou šťávu a mouku s kypřicím práškem do pečiva.

Poznámka: Mouku předem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, do kterého vmíchejte citronovou kůru. Těsto rozdělte na 17 stejných částí, ze kterých vytvořte kuličky. Ty obalte v moučkovém cukru a vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem. 

4. KROK

Citronové koule pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

Tip: Cukroví servírujte po jeho vychladnutí. Bude tak lépe stravitelné.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA AISHA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů