Křehké citronové koule bez másla - postup přípravy
Připravte si křehké citronové koule bez másla, které rozzáří každý vánoční stůl. Výhodou receptu je rychlá a snadná příprava, kterou zvládnou i začátečníci.
Těsto
Na obalení
Citron nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z něj šťávu.
Tip: Citron před použitím dobře omyjte. Můžete k tomu použít teplou vodu a jedlou sodu. Nezapomeňte poté ovoce důkladně opláchnout.
V samostatné misce rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte olej, citronovou šťávu a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Mouku předem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Z ingrediencí uhněťte těsto, do kterého vmíchejte citronovou kůru. Těsto rozdělte na 17 stejných částí, ze kterých vytvořte kuličky. Ty obalte v moučkovém cukru a vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem.
Citronové koule pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Cukroví servírujte po jeho vychladnutí. Bude tak lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA AISHA