Slepované máslové sušenky obalené v kokosu - postup přípravy
Rozzařte vánoční tabuli slepovanými máslovými sušenkami, osvěžujícím cukrovím s exotickou chutí kokosu. Jsou křupavé a každé sousto se rozplývá na jazyku.
Těsto
Náplň
Na obalení
Na posypání
Změklé máslo vyšlehejte s vejcem, moučkovým cukrem, citronovou kůrou, kukuřičným škrobem do hladké směsi. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku a uhněťte těsto.
Z těsta odebírejte kousky o průměru 3 cm. Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou mírně zploštěte a odložte na plech pokrytý pečicí papírem.
Tip: Aby vzniklo těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto, a na povrchu cukroví udělejte vidličkou vzor, jaký můžete vidět ve videu níže. Sušenky následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18 minut.
Upečené sušenky nechte vychladnout a polovinu z nich potřete krémem. Druhou polovinou namazané sušenky přikryjte, obalte je ve strouhaném kokosu a podávejte je posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba