Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s mletým masem a mrkví

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Zapečené brambory s mletým masem a mrkví - postup přípravy

Pokud máte rádi šťavnaté pokrmy, plné bohatých chutí, připravte si zapečené brambory s mletým masem a zeleninou. Mají jedinečnou chuť a hotové jsou za chvíli.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Zeleninová směs

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte s cibulí nasekanou nadrobno. Do směsi vmíchejte vejce se strouhankou a ochuťte ji solí, pepřem a sušeným tymiánem. 

2. KROK

Poté připravte zeleninovou směs. Cibuli nakrájejte na proužky, které vložte do pánve s rozpáleným olejem, kde ji smažte 2–3 minuty.

3. KROK

K cibuli přidejte oloupanou a nastrouhanou mrkev s červenou paprikou, nakrájenou na proužky a pokračujte ve smažení další 2 minuty.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

4. KROK

Zeleninu ochuťte solí a přidejte rajčatový protlak a omáčku Satsebeli. Vše zalijte vodou, zamíchejte, ochuťte pepřem a cukrem. Následně směs vařte 5–7 minut, pod pokličkou, na mírném ohni. 

Poznámka: Satsebeli je jemná gruzínská rajčatová omáčka.

5. KROK

Během této doby nasekejte petrželku a po uvaření ji do zeleniny vmíchejte. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky o šířce 1 cm, které propláchněte studenou vodou. 

Poznámka: Směs už dále nevařte.

6. KROK

Připravte si mísu na pečení, vymažte ji olejem a začněte s tvarováním pokrmu. Mezi dva plátky brambor vložte placičku masové směsi o výšce 1 cm a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

7. KROK

Brambory s masem pokryjte zeleninovou směsí a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40–50 minut. 

Poznámka: Zapečené brambory s mletým masem servírujte nakrájené na kousky, posypané směsí čerstvé petrželky a kopru.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů