Zapečené brambory s mletým masem a mrkví - postup přípravy
Pokud máte rádi šťavnaté pokrmy, plné bohatých chutí, připravte si zapečené brambory s mletým masem a zeleninou. Mají jedinečnou chuť a hotové jsou za chvíli.
Základ
Zeleninová směs
Zdobení
Mleté maso smíchejte s cibulí nasekanou nadrobno. Do směsi vmíchejte vejce se strouhankou a ochuťte ji solí, pepřem a sušeným tymiánem.
Poté připravte zeleninovou směs. Cibuli nakrájejte na proužky, které vložte do pánve s rozpáleným olejem, kde ji smažte 2–3 minuty.
K cibuli přidejte oloupanou a nastrouhanou mrkev s červenou paprikou, nakrájenou na proužky a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Zeleninu ochuťte solí a přidejte rajčatový protlak a omáčku Satsebeli. Vše zalijte vodou, zamíchejte, ochuťte pepřem a cukrem. Následně směs vařte 5–7 minut, pod pokličkou, na mírném ohni.
Poznámka: Satsebeli je jemná gruzínská rajčatová omáčka.
Během této doby nasekejte petrželku a po uvaření ji do zeleniny vmíchejte. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky o šířce 1 cm, které propláchněte studenou vodou.
Poznámka: Směs už dále nevařte.
Připravte si mísu na pečení, vymažte ji olejem a začněte s tvarováním pokrmu. Mezi dva plátky brambor vložte placičku masové směsi o výšce 1 cm a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Brambory s masem pokryjte zeleninovou směsí a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40–50 minut.
Poznámka: Zapečené brambory s mletým masem servírujte nakrájené na kousky, posypané směsí čerstvé petrželky a kopru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell