Kuře na paprice se smetanou a rýží - postup přípravy
Tento recept potěší všechny milovníky poctivých domácích jídel, plných šťavnatého masa a jemné omáčky. Kuře na paprice se smetanou a rýží zasytí a zahřeje.
Základ
Příloha
V hrnci s rozpáleným olejem smažte 1 minutu rýži, kterou poté zalijte vodou tak, aby její hladina byla asi 1 cm nad rýží. Vodu osolte a rýži vařte přibližně 15 minut.
Poznámka: Doba vaření je pouze orientační. Vždy se řiďte pokyny k přípravě, které jsou uvedeny na obalu konkrétního produktu.
Mezitím v pánvi s rozpáleným olejem smažte na proužky nakrájenou cibuli 1–2 minuty. Přidejte na kousky nakrájené maso a pokračujte ve smažení 4 minuty.
Směs ochuťte mletou sladkou paprikou a vmíchejte do ní rajčatový protlak s trochou chilli, pepřem a solí. Ingredience zamíchejte a zalijte je 150 ml smetany.
Po minutě do směsi vmíchejte na proužky nakrájenou papriku, vše povařte 5 minut a nakonec přilijte zbytek smetany.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Pokrm ještě minutu přihřívejte a hotové kuře na paprice se smetanou podávejte s uvařenou rýží.
Tip: Přílohu můžete ozdobit trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kochen mit Melodie