Nadýchané tvarohové sušenky bez mouky a bez cukru - postup přípravy
Připravte si zdravější, ale ne méně chutnou, variantu elegantního dezertu. Tvarohové sušenky bez mouky jsou nadýchané, připravíte je rychle, snadno a bez cukru.
Ingredience
Tvaroh rozmixujte na hladkou kaši, společně se stévií a vanilkovým aromatem. Do rozmixované hmoty vmíchejte strouhaný kokos a poté sníh z bílků.
Ze směsi vytvořte 12 placiček o průměru cca 5 cm a výšce 1–1,5 cm. Ty odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 35 minut.
Tvarohové sušenky bez mouky nechte volně vychladnout a poté je servírujte.
Tip: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a chladném místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření