Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí mátový sirup

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí mátový sirup - postup přípravy

Domácí mátový sirup zvládnete připravit během chvilky, sloužit vám ovšem bude moct až rok. Využít ho můžete do letních osvěžujících nápojů, čajů, či dokonce do dezertů.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do velkého hrnce nalijte vodu a přidejte k ní cukr, vymačkanou citronovou šťávu a citronovou kůru. Dejte hrnec na sporák a přiveďte jeho obsah k bodu varu. Mezitím důkladně opláchněte a osušte snítky máty. Jakmile se sirup začne vařit, tak do něj ponořte mátu a rozložte ji tak, aby byl sirup celý pokrytý zelenou vrstvou.

2. KROK

Hrnec přikryjte pokličkou a odstavte ho na 24 hodin. Po uplynutí této doby sirup přeceďte přes jemné sítko nebo gázu, vyhoďte z něj mátu a přiveďte ho k varu. Nalijte ho do sterilizovaných uzavíratelných láhve a skladujte na chladném místě.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů