Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z utopenců s nakládaným zelím

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Salát z utopenců s nakládaným zelím - postup přípravy

Nevíte-li, co připravit na Silvestra, vyzkoušejte salát z utopenců, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Pokrm ocení milovníci pikantních chutí.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Nálev

Základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte nálev. V hrnci smíchejte vodu s octem, cukrem a solí. Ingredience přiveďte k varu, hrnec odstavte z tepla a tekutinu nechte vychladnout. 

2. KROK

Špekáčky nakrájejte na širší kolečka a ve větší míse je smíchejte s nakládaným zelím, nakrájenými okurkami a feferonkami. 

Poznámka: Množství feferonek použijte na základě vlastních požadavků na pikantnost pokrmu.

3. KROK

Do mísy přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou nakládanou papriku, slunečnicový olej a mletý pepř. Ingredience promíchejte a zalijte je vychladlým nálevem. Salát z utopenců znovu zamíchejte a naplňte jím sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. 

4. KROK

Poznámka: Obsah sklenic pořádně umačkejte, abyste vypustili přebytečný vzduch.

5. KROK

Sklenice vložte do lednice minimálně na 4 dny a poté ho servírujte s oblíbeným pečivem. 

Tip: Každou porci můžete servírovat ozdobenou trochou petrželky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů