Salát z utopenců s nakládaným zelím - postup přípravy
Nevíte-li, co připravit na Silvestra, vyzkoušejte salát z utopenců, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Pokrm ocení milovníci pikantních chutí.
Nálev
Základ
Nejprve připravte nálev. V hrnci smíchejte vodu s octem, cukrem a solí. Ingredience přiveďte k varu, hrnec odstavte z tepla a tekutinu nechte vychladnout.
Špekáčky nakrájejte na širší kolečka a ve větší míse je smíchejte s nakládaným zelím, nakrájenými okurkami a feferonkami.
Poznámka: Množství feferonek použijte na základě vlastních požadavků na pikantnost pokrmu.
Do mísy přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou nakládanou papriku, slunečnicový olej a mletý pepř. Ingredience promíchejte a zalijte je vychladlým nálevem. Salát z utopenců znovu zamíchejte a naplňte jím sterilizované sklenice, které uzavřete víčky.
Poznámka: Obsah sklenic pořádně umačkejte, abyste vypustili přebytečný vzduch.
Sklenice vložte do lednice minimálně na 4 dny a poté ho servírujte s oblíbeným pečivem.
Tip: Každou porci můžete servírovat ozdobenou trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty