Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kedlubnové zelí s cibulkou a kmínem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Kedlubnové zelí s cibulkou a kmínem - postup přípravy

Kedlubnové zelí podle paní Vladimíry Bosákové připravíte velmi rychle a jednoduše. Zelí můžete podávat jako přílohu k masu a bramborám nebo si ho dopřát ke svačině.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném sádle 2 minuty. Následně k cibuli přidejte nahrubo nastrouhané kedlubny, směs osolte, ochuťte kmínem a cukrem. 

2. KROK

Ingredience promíchejte a smažte další 1 minutu. Poté hrnec přikryjte pokličkou a na mírném ohni pokrm duste 10 minut. Nakonec zelí dochuťte octem dle vlastní chuti.

Poznámka: Je-li kedlubnové zelí řídké, můžete ho zaprášit trochou mouky. 

3. KROK

Tip: Zelí podávejte například jako přílohu k pečenému masu a šťouchaným bramborám. Můžete si na něm pochutnat ale také ke svačince jen tak.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů