Nakládaný hermelín v oleji s feferonkou - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete mít nakládaný hermelín v oleji stále po ruce. Připravte si aromatickou pochoutku podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Mletou uzenou papriku smíchejte se solí a pepřem. Směs následně vmíchejte do oleje a odložte bokem. Cibuli nakrájejte na proužky, oloupané stroužky česneku na širší plátky, hermelíny na větší kousky a začněte s nakládáním.
Na dno sterilizované sklenice položte část cibule, kterou zakryjte feferonkami, nakládanými okurkami a cibulkou. Přidejte bobkový list a nové koření.
Poznámka: Můžete použít i bílou cibuli. Ta červená má ale jemnější chuť.
Na tento základ položte několik kousků hermelínu, které zakryjte dalšími vrstvami zeleniny a koření. Až bude sklenice plná, nalijte do ní olejovou směs tak, aby byly ingredience zcela ponořené.
Postup opakujte také u zbytku ingrediencí a sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky.
Poznámka: Sterilizace není nutná, ale je žádoucí, protože zabrání znehodnocení obsahu sklenic bakteriemi.
Nakládaný hermelín v oleji vložte do lednice a nechte ho odležet minimálně 3–4 dny.
Tip: Pokud je to možné nechte hermelín odpočívat až několik týdnů. Čím déle bude odleželý, tím jemnější a chutnější bude.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou