Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný hermelín v oleji s feferonkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Nakládaný hermelín v oleji s feferonkou - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete mít nakládaný hermelín v oleji stále po ruce. Připravte si aromatickou pochoutku podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mletou uzenou papriku smíchejte se solí a pepřem. Směs následně vmíchejte do oleje a odložte bokem. Cibuli nakrájejte na proužky, oloupané stroužky česneku na širší plátky, hermelíny na větší kousky a začněte s nakládáním. 

2. KROK

Na dno sterilizované sklenice položte část cibule, kterou zakryjte feferonkami, nakládanými okurkami a cibulkou. Přidejte bobkový list a nové koření.

Poznámka: Můžete použít i bílou cibuli. Ta červená má ale jemnější chuť.

3. KROK

Na tento základ položte několik kousků hermelínu, které zakryjte dalšími vrstvami zeleniny a koření. Až bude sklenice plná, nalijte do ní olejovou směs tak, aby byly ingredience zcela ponořené. 

4. KROK

Postup opakujte také u zbytku ingrediencí a sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky. 

Poznámka: Sterilizace není nutná, ale je žádoucí, protože zabrání znehodnocení obsahu sklenic bakteriemi.

5. KROK

Nakládaný hermelín v oleji vložte do lednice a nechte ho odležet minimálně 3–4 dny. 

Tip: Pokud je to možné nechte hermelín odpočívat až několik týdnů. Čím déle bude odleželý, tím jemnější a chutnější bude.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů