Hrníčkový jablečný koláč s máslovou polevou - postup přípravy
Hrníčkový jablečný koláč je ideální pro všechny milovníky snadné a rychlé přípravy dezertů. Tato pochoutka se skvěle hodí ke snídani, ale také jako dezert ke kávě.
Základ
Na polití
Na posypání
Mouku smíchejte s krupicí a cukrem. Přidejte kypřicí prášek do pečiva a ingredience důkladně zamíchejte.
Směs rovnoměrně rozdělte do 4 hrníčků, které odložte bokem. Jablka dobře omyjte a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
Poznámka: K přípravě tohoto receptu použijte hrníček o objemu 200 g.
Připravte si dortový ráfek, který vyložte pečicím papírem. Na jeho dno vsypte hrníček suché směsi, kterou pokryjte jablky. Ta zasypte druhým hrníčkem suchých ingrediencí.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit vrstvou směsi s moukou.
Pomocí špejle dezert propíchejte po celé jeho ploše a polijte ho směsí teplého mléka a másla. Následně pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–50 minut.
Tip: Upečený hrníčkový jablečný koláč servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker essen