Křehký koláč s marmeládou a kokosem - postup přípravy
Křehký koláč s marmeládou je jemný, nadýchaný a má exotickou chuť kokosu. Můžete ho servírovat, jako sladkou snídani, ale také ho podávat jako dezert k odpolední kávě.
Základ
Náplň
Do formy
Zdobení
Vejce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich olej.
Přidejte kypřicí prášek do pečiva s moukou a ingredience zamíchejte
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a mouku přidejte nadvakrát.
Ze směsi vytvořte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. Z každé z nich vytvarujte plát o výšce 0,5 cm. Prvním plátem vyložte formu na koláč, vymazanou máslem a vysypanou moukou.
Těsto potřete marmeládou z lesního ovoce, kterou zakryjte druhým plátem těsta.
Poznámka: Okraje těsta zarovnejte rádýlkem a vidličkou je přitlačte k sobě. Vidličkou také celý koláč propíchejte.
V samostatné míse vyšlehejte vaječný bílek, do kterého vešlehejte moučkový cukr. Směsí pokryjte celý povrch koláče a ozdobte ji jahodovou marmeládou.
Tip: K nanášení marmelády můžete použít cukrářský sáček. Jahodovou marmeládu lze nahradit meruňkovou příchutí.
Křehký koláč s marmeládou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po upečení okraje dezertu potřete marmeládou a posypte strouhaným kokosem.
Poznámka: Koláč servírujte nakrájený na kousky poté, co vychladne.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili