Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí želatinové bonbóny s ovocnou příchutí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí želatinové bonbóny s ovocnou příchutí - postup přípravy

Děti milují sladké. To dobře vědí i lidé z potravinářského průmyslu a rádi naše ratolesti zásobují předraženými a chemií napěchovanými cukrovinkami. Obzvláště želatinové bonbóny se těší mezi dětmi mimořádné oblibě. Pokud ale toužíte svým dětem dopřát sice lahodnou, ale také zdravou a nezávadnou pochutinu, můžete si takové skvělé želatinové bonbóny vyrobit i doma z čistě přírodních surovin – a ještě lepší než ty z obchodu. Pokud jsme vás zaujali, pak čtěte dále. Představíme vám jednoduchý návod, jak takové dobroty připravit i u vás doma.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Nejprve namočte želatinu do pomerančového džusu, aby se nasákla a rozpustila.




V malém kastrůlku smíchejte vodu s cukrem, případně jiným zvoleným sladidlem, přidejte pomerančovou a citrónovou kůru a šťávu. Takto připravenou směs postavte na kamna a přiveďte ji k varu na mírném ohni. Když se suroviny roztaví do homogenní směsi, odstavte směs z ohně, přilijte rozpuštěnou želatinu a důkladně ji v roztoku rozmíchejte.

Touto hmotou pak naplňte formu na led či na bonbóny, vrch zakryjte potravinářskou fólií a vložte do ledničky přes noc (9 až 12 hodin) ztuhnout.

Poté opatrně hotové bonbónky vyjměte z formy a na závěr je můžete obalit v cukru smíchaném s trochou kyseliny citrónové.

Tento postup můžete aplikovat s jakýmkoliv jiným druhem ovocných šťáv a přísad. Pokud byste navíc chtěli získat intenzivnější barvu, nebojte se do roztavené hmoty přikápnout pár kapek libovolného potravinářského barviva, který dodá vašemu dílu rozmanitost.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů