Škubánky se sýrem a dušenou šunkou - postup přípravy
Připravte si rychlý oběd nebo večeři podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Škubánky se sýrem chutnají také zastudena a jsou vhodné i ke svačině.
Základ
Na smažení
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a vařte v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. Poté je sceďte a smíchejte se solí, nastrouhaným sýrem a nakrájenou dušenou šunkou.
Poznámka: Sýr použijte dle vlastní chuti. V tomto receptu kuchařka použila směs sýrů Leerdammer, Tilster a Maasdamer.
Do směsi přidejte mouku, směs rozmělněte šťouchadlem a ingredience zamíchejte. Ze vzniklého těsta odebírejte kousky o velikosti jedné lžíce, z kterých vytvořte placičky. Ty smažte v pánvi s rozpáleným olejem 4–5 minut z každé strany, dozlatova.
Tip: Usmažené škubánky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Škubánky se sýrem podávejte jako hlavní jídlo, nebo jako svačinku.
Poznámka: Pokrm můžete servírovat hned, ale skvěle chutná také zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou