Nepečený dort s pudinkem a jahodami - postup přípravy
Připravte si nepečený dort s pudinkem, který vám nezabere moc času. Dezert vypadá luxusně, je plný ovoce, čokolády a je ideální nejen ke slavnostním událostem.
Základ
Pudink
Ganache
Zdobení
Dno dortového ráfku vyložte pečicím papírem a vyložte ho sušenkami. Ty vyskládejte také podél stěn ráfku. Následně připravte pudink.
Vejce smíchejte s cukrem, kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Do směsi vmíchejte také mléko a vše zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Rendlík odstavte z tepla a do pudinku vmíchejte vanilkovým jogurt. Pudink vlijte do dortového ráfku se sušenkami, kde ho zarovnejte dohladka. Dezert vložte na 1 hodinu do lednice a připravte ganache.
Smetanu přihřejte a vmíchejte do ní čokoládu. Jakmile se rozpustí, ganache odstavte z tepla. Vychlazený dort pokryjte banánovými kolečky a jahodami. Poté ho polijte čokoládovou ganache a vložte na další 2–3 hodiny do lednice.
Nepečený dort s pudinkem vyjměte z dortového ráfku a ozdobte ho plátky mandlí a jahodami.
Tip: Dezert podávejte nakrájený na kousky ihned poté, co ho vyndáte z lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci