Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivá česnečka se slaninou a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Poctivá česnečka se slaninou a sýrem - postup přípravy

Připravte si báječnou česnečku podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Polévka je chutná, výživná a, v případě nemoci, vás postaví na nohy.

Ingredience pro:
9 porcí
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Krajíce chleba nakrájejte na kostičky, které rozprostřete na plech, polijte je olivovým olejem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut.

2. KROK

Mezitím nakrájejte cibuli a anglickou slaninu nadrobno. Na malé kostičky nakrájejte také oloupané brambory, které vsypte do hrnce s kuřecím vývarem, kde je vařte 10 minut. 

3. KROK

V samostatném větším hrnci rozpusťte sádlo, na kterému smažte slaninu 2 minuty. Poté k ní přidejte cibuli a pokračujte ve smažení dalších 5 minut.

4. KROK

Po této době směs ochuťte pepřem a mletým kmínem a směs zalijte vodou. Ingredience promíchejte a vařte 5 minut. Následně do směsi vlijte celý obsah druhého hrnce s vývarem a přidejte také rozšlehané vejce. 

Poznámka: Vejce přidávejte postupně, za stálého míchání polévky.

5. KROK

Do polévky vmíchejte prolisovaný česnek a česnečku vařte už jen 2 minuty. Poté ji ihned odstavte z tepla. Polévku ochuťte majoránkou a servírujte ji s upečenými krutonky, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Poznámka: Pokud je to nutné, polévku osolte a opepřete dle vlastní chuti.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů