Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboračka se sušenými houbami a majoránkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramboračka se sušenými houbami a majoránkou - postup přípravy

Pokud vám zbyly sušené houby a milujete polévky, vyzkoušejte recept na bramboračku od paní Martiny Recmanová. Doplňte ji aromatickou majoránkou, která podtrhne chuť i vůni hub, avšak vynikající bude i s poctivou klobásou či křupavými krutony.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Houby nasypte do mísy, přilijte hrnek horké vody a nechte je alespoň 1,5 hodiny odstát. Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Do hrnce vložte sádlo a jakmile se rozpustí, přidejte cibuli a orestujte ji, dokud nebude mít krásnou zlatavou barvu.

2. KROK

Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do hrnce, přisypte krupici a velmi důkladně promíchejte. Přidejte namočené houby včetně vody, ve které jste je namáčeli a opět promíchejte.

3. KROK

Do polévky přidejte prolisovaný česnek a dochuťte ji solí a pepřem. Nakonec přisypete sušenou majoránku, kterou předtím promněte v prstech. Hotovou polévku můžete ihned servírovat.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů