Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Energizující nápoj a vitaminová bomba z tropického ovoce proti zimním chmurům a únavě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Energizující nápoj a vitaminová bomba z tropického ovoce proti zimním chmurům a únavě - postup přípravy

Právě v období zimy dozrávají v tropických oblastech nejlepší tamější plody, které shodou okolností obsahují obří dávky vitaminu C. Ten je známý svým energizujícím účinkem na organismus, stejně jako schopností stimulovat obranyschopnost a drtit tak všechny viry a bakterie, které útočí na naše zdraví. Připravte si báječný vitaminový nápoj, který vám nejenom zachutná, ale také posílí vaše tělo i mysl!

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Z čerstvého ananasu odřízněte dva plátky a zbytek plodu obalte v místě řezu alobalem a uložte do špajzu či do sklepa (rozhodně ne do lednice, tam by se brzy zkazil!). Oloupejte z plátků slupku a dužninu nakrájejte na menší kousky. Pokud jste plátky ukrojili i s tuhým středem, tak ho před zpracováním odstraňte, moc by vám nechutnal.

2. KROK

Pokrájený ananas vložte do nádoby mixéru. Oloupejte také banány, nakrájejte je na menší kusy a rovněž je přihoďte do mixéru k ananasu. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z poloviny citrónu a oloupaný pomeranč rozdělený na měsíčky.

3. KROK

Vše zalijte sklenicí vody a na nejvyšší obrátky mixujte tak dlouho, dokud nezískáte tekuté a homogenní pyré. Nápoj ochutnejte a pokud se vám bude zdát málo sladký, přidejte k němu trochu medu, a ještě chvíli mixujte.

4. KROK

Hotové smoothie přelijte do vysoké sklenice a s velikou chutí vypijte jednu takovou každé zimní a sychravé ráno, kdy potřebujete pořádně nakopnout a dodat velkou dávku energie. Pokud na tento koktejl nebudete zapomínat, brzy zjistíte, že se cítíte mnohem lépe a svěží, ale také se vám zlepší pleť, vlasy a možná i trochu zhubnete!

5. KROK

Dejte si ale pozor, pokud se o vás pokouší, anebo vás už přemohl diabetes. Ovoce totiž obsahuje vysoký podíl fruktózy, což je ovocný cukr, který by vašemu stavu neprospěl. V takovém případě dejte přednost raději zeleninové alternativě.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů