Bramborové krokety s americkou omáčkou - postup přípravy
Vyzkoušejte bramborové krokety, které jsou křupavé, uvnitř jemné a ideální ke svačině i hlavnímu jídlu. Součástí receptu je americká omáčka, která dodává kroketám šmrnc.
Krokety
Americká omáčka
Na smažení
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte je v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. Uvařené brambory sceďte a propasírujte přes sítko.
Zeleninu osolte a smíchejte s bramborovým škrobem. Z ingrediencí uhněťte těsto, do kterého vmíchejte nasekanou petrželku a nastrouhaný Parmazán.
Poznámka: Asi hrst petrželky si odložte bokem. Budete ji potřebovat do omáčky.
Z těsta odebírejte kousky o velikosti dvou polévkových lžic a vytvořte z nich šišky, které zploštěte pomocí obracečky.
Poznámka: Použitím obracečky vytvoříte na kroketách ozdobné rýhy.
Bramborové krokety smažte v rozpáleném oleji asi 10 minut, dozlatova. Během smažení je několikrát obraťte.
Tip: Usmažené krokety odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Mezitím připravte omáčku. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a kopr nasekejte najemno. Ingredience smíchejte s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, mletou sladkou paprikou, solí, pepřem a hořčicí.
Přidejte zakysanou smetanu a ingredience zamíchejte.
Tip: Bramborové krokety servírujte společně s americkou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte