Šťavnatý bůček se sušenými švestkami - postup přípravy
Šťavnatý bůček se sušenými švestkami je ideální k obědu, ale můžete ho servírovat také jako součást slavnostních mís. Výhodou je, že skvěle chutná i zastudena.
Ingredience
Vepřový bůček osušte papírovou utěrkou a ochuťte směsí soli, mleté uzené papriky, sušené bazalky a pepře ze všech stran.
Poznámka: Koření do masa důkladně zapracujte.
Stranu masa, na které se nenachází kůže, potřete prolisovaným česnekem a pokryjte nakrájenými sušenými švestkami. Maso vložte do sáčku na pečení, přidejte k němu cibulové slupky a uzavřete ho pomocí provázku.
Šťavnatý bůček položte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Poznámka: Upečené maso ze sáčku vyjměte a podávejte ho nakrájené na plátky. Skvěle chutná i zastudena. Ke každé porci můžete přidat čerstvou nakrájenou cibuli.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mütter Rezept