Bůček po asijsku s česnekem a cibulí - postup přípravy
Nevíte-li, čím ohromit své blízké, inspirujte se receptem na bůček po asijsku, který je šťavnatý a plný aromatických chutí. Skvěle se hodí k obědu ve všední den i na oslavy.
Maso
Příloha
Bůček nakrájejte na větší kousky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem přibližně 4 minuty, ze všech stran.
Jakmile se maso zatáhne, přidejte k masu sůl s pepřem a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Mezitím nakrájejte cibuli na proužky, které přidejte do pánve k masu.
Ingredience zamíchejte a maso smažte další 2 minuty. Na závěr přidejte nadrobno nakrájený česnek a směs smažte 10 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Pokrm smažte na mírném ohni.
Po této době maso zalijte sójovou omáčku a přidejte k němu bobkové listy s balzamikovým octem. Pánev přikryjte pokličkou a pokračujte ve smažení dalších 40 minut. Během této doby připravte přílohu.
Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtky a vařte je v osolené vodě po dobu 20 minut, doměkka. Následně je sceďte, rozšťouchejte na kaši a smíchejte s máslem, solí, pepřem a mlékem.
Z pánve odeberte asi 6 lžic omáčky a k masu vmíchejte citronovou šťávu. Do pánve přidejte cibuli, nakrájenou na kolečka a vraťte odebraný výpek. Po asi 2 minutách smažení směs odstavte z tepla.
Bůček po asijsku servírujte společně s připravenými bramborami.
Tip: Brambory posypte nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Recipes