Nadýchaný Sacher dort s čokoládovou polevou - postup přípravy
Upečte své rodině autentický Sacher dort. Klasický čokoládový dezert s dokonalou polevou podle originálního rakouského receptu se hodí na oslavy, ale i jen tak ke kávě.
Na korpus
Na polevu
Na ozdobu
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a poté ji nechte jen lehce zchladnout. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny.
Za stálého šlehání do máslové pěny postupně přidávejte žloutky. Poté k ní přidejte rozpuštěnou čokoládu a opět ji pečlivě zašlehejte.
Směs dochuťte vanilkovým a citrónovým cukrem. Poté do ní přidejte mouku a velmi dobře ji zašlehejte do těsta.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně, pomalu a krouživými pohyby ho zapracujte do těsta tak, aby zůstalo nadýchané.
Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Korpus pečte v předehřáté troubě při teplotě 170 °C (horní/dolní ohřev) asi 60 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho vychladnout.
Na polevu rozpusťte čokoládu, cukr a vodu ve vodní lázni. Nalijte ji na dort a následně ji rovnoměrně rozetřete. Poté ho nakrájejte na 8 dílů.
Poznámka: Pokud dort při pečení vyskočil, seřízněte ho do roviny.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha, přendejte ji do cukrářského sáčku s ozdobnou tryskou a dort ozdobte podle přiloženého obrázku nebo dle vlastní fantazie. Poté ho servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte