Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný Sacher dort s čokoládovou polevou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Nadýchaný Sacher dort s čokoládovou polevou - postup přípravy

Upečte své rodině autentický Sacher dort. Klasický čokoládový dezert s dokonalou polevou podle originálního rakouského receptu se hodí na oslavy, ale i jen tak ke kávě.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Na korpus

Na polevu

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a poté ji nechte jen lehce zchladnout. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny.

2. KROK

Za stálého šlehání do máslové pěny postupně přidávejte žloutky. Poté k ní přidejte rozpuštěnou čokoládu a opět ji pečlivě zašlehejte.

3. KROK

Směs dochuťte vanilkovým a citrónovým cukrem. Poté do ní přidejte mouku a velmi dobře ji zašlehejte do těsta.

4. KROK

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně, pomalu a krouživými pohyby ho zapracujte do těsta tak, aby zůstalo nadýchané.

5. KROK

Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte  pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Korpus pečte v předehřáté troubě při teplotě 170 °C (horní/dolní ohřev) asi 60 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho vychladnout.

6. KROK

Na polevu rozpusťte čokoládu, cukr a vodu ve vodní lázni. Nalijte ji na dort a následně ji rovnoměrně rozetřete. Poté ho nakrájejte na 8 dílů.

Poznámka: Pokud dort při pečení vyskočil, seřízněte ho do roviny.

7. KROK

Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha, přendejte ji do cukrářského sáčku s ozdobnou tryskou a dort ozdobte podle přiloženého obrázku nebo dle vlastní fantazie. Poté ho servírujte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů