Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strouhaný tvarohový koláč s vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 57 minut

Strouhaný tvarohový koláč s vanilkou - postup přípravy

Pochutnejte si na strouhaném tvarohovém koláči, zdravější alternativě k tradičním dezertům. Připravíte ho rychle, snadno a můžete ho servírovat i jako sladkou snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem, rozpuštěným máslem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva do pěny. Do té přidejte mouku a uhněťte těsto.

2. KROK

Tip: Mouku před použitím prosejte a do směsi ji přidejte po částech. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě části, které zabalte samostatně do potravinové fólie. Jednu část vložte do mrazáku, druhou odložte bokem. Nyní připravte náplň. 

4. KROK

Tvaroh rozmixujte s vejci, cukrem, zakysanou smetanou a škrobem. Jakmile se ingredience propojí, začněte s vrstvením dezertu. Těsto, které jste si odložili bokem, vyjměte z fólie a rozprostřete ho do formy na pečení.

5. KROK

Poznámka: Formu na pečení vymažte tukem a pokryjte ji pečicím papírem. Díky tomu se z ní bude dezert snadno vyndávat.   

6. KROK

Těsto pokryjte náplní, kterou posypte nastrouhanou druhou částí těsta, kterou jste vyndali z mrazáku. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 55 minut.

7. KROK

Tip: Strouhaný tvarohový koláč nechte vychladnout a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů